Peticija da 18. maj bude Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija da 18. maj bude Dan sećanja na žene žrtve nasilja

"Autonomni ženski centar", mreža "Žene protiv nasilja" i udruženje žena "Peščanik" prikupljaju potpise za peticiju kojom se traži da 18. maj bude proglašen danom sećanja na ubijene žene – žrtve nasilja.

Datum je izabran kao dan sećanja na sedam žena koje su ubijene u roku od 72 sata, 16, 17. i 18. maja 2015. godine. Ubili su ih ili partneri ili drugi muški članovi porodice.

Prve potpise podrške dale su članice i članovi porodica ubijenih žena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Svi koji žele da podrže peticiju potpisom to će moći da učine sredom, počevši od 2. novembra, u periodu od 12 do 16 sati na Trgu republike u Beogradu, a liste za potpisivanje biće dostupne, osim u prostorijama Autonomnog ženskog centra, i u organizacijama članicama Mreže Žene protiv nasilja u 18 gradova i opština u Srbiji.

Autor: agencije/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.