Peticija da 18. maj bude Dan sećanja na žene žrtve nasilja

"Autonomni ženski centar", mreža "Žene protiv nasilja" i udruženje žena "Peščanik" prikupljaju potpise za peticiju kojom se traži da 18. maj bude proglašen danom sećanja na ubijene žene – žrtve nasilja.

Datum je izabran kao dan sećanja na sedam žena koje su ubijene u roku od 72 sata, 16, 17. i 18. maja 2015. godine. Ubili su ih ili partneri ili drugi muški članovi porodice.

Prve potpise podrške dale su članice i članovi porodica ubijenih žena.

Svi koji žele da podrže peticiju potpisom to će moći da učine sredom, počevši od 2. novembra, u periodu od 12 do 16 sati na Trgu republike u Beogradu, a liste za potpisivanje biće dostupne, osim u prostorijama Autonomnog ženskog centra, i u organizacijama članicama Mreže Žene protiv nasilja u 18 gradova i opština u Srbiji.

  • Filip

    19.10.2016 09:11
    @Realista
    Vi realisti što volite da maltretirate slabije od sebe.
  • Realista

    19.10.2016 08:05
    ravnopravnost polova
    8. Mart, 18. Maj...
    Ne znam ko je gori, feministkinje ili prajdovci.
  • DonJuan

    18.10.2016 21:35
    Mozemo ga zvati i Danom zena koje vole nasilnike, s obzirom da svaka posledica ima i uzrok.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".