Izvor: Radio 021, 10.Dec.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet dečijih radionica i predstava o Deda Mrazu u subotu u KCNS

"Kreativne igrarije" održaće se u subotu, 14. decembra na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Deca će zajedno sa stručnim voditeljkama radionica praviti novogodišnje ukrase, papirno pozorište, novogodišnje čestitke pisane kaligrafijom, mozaike i novogodišnje instrumente.

Radionice će se držati u dva bloka: prvi od 12 do 12:45h, dok će drugi blok početi u 14 i trajati do 14:45h. Prijave za radionice moguće su na mejl radionicekcns@gmail.com >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa naznakom za koju radionicu se dete prijavljuje i za koji termin. Učešće na radionicama je besplatno, a roditelji će za vreme radionica moći da uživaju čitajući knjige u izdanju KCNS.

Roditelji svoju decu mogu prijaviti na sledeće radionice:

Izrada novogodišnjih ukrasa sa Dunjom Šašić

Deca će zajedno sa voditeljkom radionice praviti kreativne ukrase za jelku. Pomoću raznih materijala deca će svoju kreativnost pretočiti u divne ukrase koji će sigurno ostati kao draga uspomena. Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.

Papirno pozorište sa Jelenom Dopuđ

Kako to izgleda kad prstići postanu glumci, a cela ruka kroz maštu i priču postane jedna mala pokretna predstava. Uz pomoć raznih ideja i materijala, dopustite detetu da bude maštovito i napravi sopstveno pozorište. Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.

Izrada novogodišnjih čestitki sa Sonjom Lazić i Brankom Čupić

Nova godina ne može proći bez prigodne čestitke. Deca će saznati kako su se nekada, bez pametnih telefona i interneta, čestitali novogodišnji praznici. Uz lepe prigodne čestitke pisane na ćirilici, deca će uz pomoć voditeljki radionica i materijala pripremiti čestitke za pamćenje. Radionica je namenjena za decu uzrasta od pet i više godina.

Izrada mozaika sa Ljiljanom Rivić

Radionica za koju se uvek traži mesto više, a koja traje već treću godinu u Kulturnom centru Novog Sada, oduševiće one koji vole da se bave seckanjem, lepljenjem i sklapanjem. Kamenčić po kamenčić i deca će svojom maštom doći do pravog mozaika.  Radionica je namenjena za decu uzrasta od pet i više godina.

Izrada muzičkih instrumenata sa Jovanom Dobrijević

Muzika je svuda oko nas, pa tako i instrumenti. Od materijala koje svakodnevno srećemo mogu nastati pravi mali instrumenti. Osim što će praviti instrumente, zajedno sa voditeljkom radionice deca će naučiti i osnovne informacije o instrumentu koji naprave. Radionica je namenjena za decu uzrasta od tri i više godina.

Ovaj mali kreativni dan upotpuniće i predstava "Elza, Ana i Olaf u potrazi za Deda Mrazom", koja će početi u 13 časova na istom mestu. Mališani će nakon predstave imati priliku da se fotografišu sa Deda Mrazom. Ulaz za predstavu je slobodan, ali je broj mesta organičen.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predavanje Sofije Milenković u okviru izložbe o Marku Čelebonoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019

Autorsko predavanju Sofije Milenković u okviru izložbe o Marku Čelebonoviću "Između Pariza, Beograda i Sen Tropea: konteksti umetničke aktivnosti Marka Čelebonovića u međuratnom periodu“ održaće se u Novom Sadu u četvrtak, 12. decembra u 19 časova, a predstava "Šest portreta P. Beljanskog“...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Humanitarna Novogodišnja radionica

Izvor: Megafon.co, 10.Dec.2019

Novogodišnja radionica počinje  12. decembra u 12 sati. A održaće se u holu Dečijeg kulturnog centra. Ovogodišnju radionicu obeležiće tradicionalni humanitarni karakter.. “Cilj ove radionice je da decu naučimo da dele radost praznika i podignemo svest o društvenoj nejednakosti, ali i darivanju”,...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.