Izvor: Luftika.rs, 02.Avg.2021, 10:48

Penzionerski glas procenjen na 20.000 dinara, Vučić časti već krajem februara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u februaru, a najkasnije početkom marta, penzionerima biti uplaćeno po 20.000 dinara, kao “poklon države”, a pre toga će biti značajno povećanje penzije, “više od pet odsto”.
Vučić lično penzionerima redovno deli poklončiće – od kafe i kačketa sa SNS bojama do vitaminčića i suza “volim vas dragi penzioneri” do čašćavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << svako malo. Ti isti penzioneri ceo svoj vek proveli su radeći i zaradili su svoje penzije. Ali to više nikom nije važno, važno je da predsednik lično misli na svakog od njih.
I dok je nekada glas koštao crvenu ili dve, danas je za ovu kupovinu potrebno 20 crvenih. Ili je makar tako procenjeno.
– Do 22. septembra penzioneri će dobiti 50 evra, sredinom novembra sledi po 30 evra njima i svim ostalim građanima, pre svetog Nikole i onih dodatnih 20 evra za ostale građane – rekao je Vučić u Dnevniku RTS.
Najavio je i povećanje minimalca.
– Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra – naveo je predsednik. Kako je objasnio, očekuje se da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.
Realnost govori da je prosečna potrošačka korpa iz dana u dan skuplja. No, BDP cveta, privredni rast je neverovatan, a RTS redovno izveštava o blagostanju.
Aptiv sindrom, niz ortopedskih deformacija usled pohlepne eksploatacije radnika

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.