Izvor: Luftika.rs, 29.Maj.2020, 15:36

Pas kome je zakucan ekser u glavu operisan i odbija da se preda

Čitavu Srbiju šokirala je vest o psu kojem je 12-godišnjak iz Novog Sada zabio ekser u lobanju. Ovaj incident duboko je potresao i one koji se ne deklarišu kao ljibitelji životinja.
„Keruša Kaja danas je operisana i živa je! Taj mali borac se ne predaje tako lako.
Ipak, još uvek nije gotovo, tek ćemo videti do kakvih je neuroloških oštećenja došlo i kako će se situacija dalje razvijati. Od toga kakve će posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sve ovo ostaviti će zavisiti da li će ona moći da živi sa njima, a da ima kvalitetan život, bez napada i bola.
Naredni sati i dani su svakako kritični. Ali ovaj prvi korak daje neku nadu..
Mislite na nju, saljite joj pozitivne misli i hajde sa svi stisnemo pesnice i da se nadamo pozitivnim vestima ❤️“, saopštavaju iz Udruženja za zaštitu životinja Spans.
Podsetimo, Kaju su volonteri Udruženja Spans odveli kod veterinara, a tamo je utvrđeno da je u pitanju vlasnički pas. Vlasnici su odmah došli, a veterinari su počeli istog momenta sa spasavanjem Kajinog života. U veterinarskoj ambulanti „Family Vet“ u Novom Sadu, ovom psu je pružena prva pomoć, a zatim je kontaktiran doktor veterinarske medicine Zoran Lončar, specijalista u oblasti neurologije i neurohirurgije pasa, piše Petface.
Nepovoljna činjenica je da je ekser prošao kroz deo mozga gde povrede ovog tipa mogu da izazovu prilično velike epileptične napade, posle saniranja povrede. Podatak da je ekser probio najtvrđi deo lobanje kod psa, može da implicira na činjenicu da to nije mogla da uradi jedna osoba, jednim udarcem.
Podsećamo da je povodom Kajinog slučaja, na informativni razgovor u policiju priveden dvanaestogodišnjak i njegova starateljka.
12-godišnjak iz Novog Sada koji je psu zakucao ekser u glavu krivično neodgovoran

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesrećnoj Kaji IZVAĐEN EKSER IZ GLAVE, veterinari, ipak, kažu da su naredni dani KRITIČNI

Izvor: Blic, 29.Maj.2020

Nesrećna Kaja, kuja kojoj je 12-godišnji dečak pre nekoliko dana zakucao ekser u glavu, uspešno je operisana i oporavlja se, saopštili su iz Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.