Pančevo: Tužilaštvo nije podnelo žalbu na vreme

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Tužilaštvo nije podnelo žalbu na vreme

Viši sud u Pančevu doneo je oslobađajuću presudu za bivšeg predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana, bivšeg direktora "Vojvodinaputa" Milivoja Durkovića i inženjera Vladana Vidića, koje je optužnica teretila da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za 64 miliona dinara.

Kako piše Politika, oslobađajuća presuda već je pravosnažna jer je Više javno tužilaštvo u Pančevu zakasnilo sa žalbom za jedan dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << .

Žalba tužilaštva je odbačena kao neblagovremena, potvrdila je za Politiku Jasna Bodrožić, portparolka Višeg suda u Pančevu.

Advokat Srđan Miković, branilac Miroslava Krišana, kaže da je zamenik višeg tužioca zakasnio jedan dan sa podnođenjem žalbe. Rok je istekao 7. avgusta, a tužilaštvo je žalbu podnelo 8. avgusta. Nije uložena ni žalba na rešenje o odbačaju žalbe, za šta je rok istekao 24. avgusta. Ostalo je još samo da sud pečatira presudu klauzulom pravosnažnosti.

Miroslav Krišan, koji je 15 godina bio predsednik opštine Kovačica, rekao je da cene za asfaltiranje ulica u Kovačici nisu bile uvećane, odnosno da su bile iste kao i za ulice u Pančevu i Žitištu. Negirao je krivicu i tvrdio na sudu da je žrtva političkog progona.

Optužnica ga je teretila da je sa direktorom "Vojvodinaputa" u Pančevu zaključio ugovor o izvođenju radova na izradi ulica u naseljenim mestima opštine Kovačica, za ukupan iznos od 320 miliona dinara, prihvativši ponudu u kojoj su cene bile uvećane za 25 odsto u odnosu na tržišne. Prema navodima optužnice, na taj način je "Vojvodinaputu" pribavljena imovinska korist u iznosu od 57 miliona dinara, dok je Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine pričinjena šteta od 64 miliona dinara. Fond nije nikada tražio naknadu štete. Krišan će, međutim, tražiti odštetu za neosnovani pritvor.

"Tražićemo odštetu za povredu časti i ugleda i pretrpljene duševne bolove zbog neosnovanog lišavanja slobode, koje je trajalo tri meseca. Krišan je od oktobra 2013. godine do kraja januara 2014. godine bio u pritvoru, kada je položio sedam miliona dinara na ime jemstva, zbog čega je pozajmio 60.000 evra. Država mu je novac vratila u oktobru 2016. godine, kada je i on vratio dug, ali mu nije isplaćena kamata na pozajmljena sredstva", navodi Miković.

Autor: Politika

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.