Palestinac ubijen u pokušaju napada na izraelske vojnike

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinac ubijen u pokušaju napada na izraelske vojnike

Izraelski vojnici ubili su danas Palestinca koji je pokušao da ih napadne nožem na ulazu u Nablus na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska.

U incidentu nije ranjen nijedan vojnik, a u izveštaju se navodi da je Palestinac potrčao prema vojnicima na kontrolnom punktu Havara. Napadač je stigao u automobilu, iz kojeg je izašao i potrčao prema vojnicima mašući nožem, a zatim je ubijen.

Palestinci su od sredine septembra izveli desetine napada, uglavnom nožem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na izraelske vojnike i civile, ubivši 34 Izraelca i dvoje američkih turista. U isto vreme ubijeno je više od 200 Palestinaca, a Izrael tvrdi da su većina bili napadači, dok su ostali poginuli u sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama.

Izraelski lideri takođe tvrde da su napadi rezultat huškanja na nasilje, a Palestinci smatraju da je to posledica gotovo pet decenija okupacije.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Palestinac ubijen u pokušaju napada na izraelske vojnike

Izvor: B92, 31.Jul.2016

Jerusalim -- Izraelski vojnici ubili su Palestinca koji je pokušao da ih napadne nožem na ulazu u Nablus na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska...U incidentu nije ranjen nijedan vojnik, a u početnom vojnom izveštaju navodi se da je Palestinac potrčao prema vojnicima na kontrolnom punktu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.