Izvor: Radio 021, 04.Avg.2020, 11:01

Pacifik: Spaseni sa zabačenog ostrva u Mikroneziji zahvaljujući SOS poruci u pesku

Mornare su pronašli australijske i američke odbrambene snage, pošto je prijavljen njihov nestanak u subotu.

AUSTRALIAN GOVERNMENTTrojica mornara napravila su SOS znak na plaži

Trojica mikronežanskih mornara nasukala su se na malom udaljenom ostrvu na zapadu Tihog okeana.

Pronašla ih je australijska vojska na Pikelot ostrvu u Mikroneziji, nakon što su spasioci videli veliku SOS poruku na plaži.

Njihov nestanak je prijavljen pre tri dana, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je njihov brod ostao bez goriva, daleko od zacrtane putanje.

Mornari su bili dobrog zdravlja, bez većih povreda, kažu iz Australijskih odbrambenih snaga.

Posao iz snova - ako volite mačke Šta su ostrva toplote - leti toplo, zimi još toplije Maštate da ste tamo: Karipski raj pust bez turista

Vlasti u Guamu, blizu američke teritorije, pokrenule su potragu u subotu, pošto mornari nisu uspeli da završe putovanje od Pulvata do Pulap atola- dužine 42 kilometara.

Umesto tamo, njihov brod se nasukao na Pikelot ostrvu, 200 kilometara zapadno od mesta ka koje su se uputili.

Australijska vojska je primetila veliki SOS znak koji su mornari napisali na plaži, pa su sleteli tamo i dali im hrane i vode.

Helikopter je stigao sa broda iz flote Kraljevske australijske mornarice, a u trenutku poziva za potragu bio je na putu za Havaje na vojnim vežbama.

Mornari će biti prebačeni patrolnim brodom svojim kućama, saopštili su australijski zvaničnici.

Mikronezija se nalazi u zapadnom Tihom okeanu i sastoji se od oko 600 sitnih ostrva razbacanih po ogromnom okeanskom prostranstvu.

Možda će vas zanimati

Kako zvuči nenaseljeno ostrvo

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.