Izvor: Radio 021, 17.Jul.2020, 21:23

PCR testiranje u svim ambulantama za respiratorne infekcije Doma zdravlja

Građani koji imaju simptome covid infekcije mogu da urade PCR test u svim covid i respiratornim ambulantama Doma zdravlja u Novom Sadu, saopštili su u toj ustanovi.

Testiranje se ne zakazuje, niti naplaćuje. Testiranje se može uraditi na sledećim lokacijama:

Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" od 00 do 24 sataAmbulanta za trudnice u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" radnim danima od 7 do 20 časova, subotom od 7 do 13.30 časovaAmbulanta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za respiratorne infekcije na Novom naselju od 00 do 24 sataNon-covid ambulanta na Limanu IV od 7 do 10 časovaAmbulanta za respiratorne infekcije u ulici Jug Bogdana 2 i u Veterniku od 7 do 20 časova.Kako su saopštili, Dom zdravlja "Novi Sad" ide u susret potrebama i zahtevima građana, pa su se iz tog razloga i odlučili na ovaj korak.

"Podsećamo na to da smo ponovo pokrenuli Psihološki kontakt centar za sve one sugrađane kojima treba podrška kako bi ublažili strah izazvan epidemijom korona virusa", navode u Domu zdravlja.

Na pitanje da li porodice pacijenata koji se leče od kovida 19 imaju prednost prilikom testiranja, u Domu zdravlja kažu da su porodice zaraženih su "pod budnim okom epidemiologa koji prate situaciju na terenu i u skladu sa tim daju savete". Kako navode, svaki korak se radi u skladu sa medicinskom indikacijom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PCR testiranje u svim ambulantama za respiratorne infekcije

Izvor: NoviSad.com, 18.Jul.2020, 09:00

Novosađani koji imaju simptome covid infekcije mogu da urade PCR test u svim kovid i respiratornim ambulantama Doma zdravlja „Novi Sad“. Kako..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.