PAO I ČETVRTI OSUMNJIČENI ZA OTMICU BIZNISMENA IZ BANJALUKE

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO I ČETVRTI OSUMNJIČENI ZA OTMICU BIZNISMENA IZ BANJALUKE

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas na području Istočnog Sarajeva Borišu Delevića iz Novog Sada zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu banjalučkog biznismena, vlasnika kafića "Kajak", Stanislava Koljančića.

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas na području Istočnog Sarajeva Borišu Delevića iz Novog Sada zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu banjalučkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biznismena, vlasnika kafića "Kajak", Stanislava Koljančića.

Delević je u popodnevnim satima prebačen u Specijalno tužilaštvo RS u Banjaluci, gde će biti saslušan, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Danas su saslušani bivši ministar pravde Saud Filipović i Izet Šahinović iz Bihaća, uhapšeni juče zbog sumnje da su učestvovali u otmici Koljančića. Filipović, koji je notar u Prijedoru, sumnjiči se i da je nezakonito sačinio notarske isprave na štetu Koljančića, prenose lokalni mediji.

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Daliboru Džombiću, koji je hapšen pre dva dana. On je osumnjičen za krivično delo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim delom otmice Koljančića, prenose mediji u Banjaluci.

Policija traga još za Žarkom Milanovićem iz Banjaluke zbog sumnje da pripada kriminalnoj grupi koja je organizovala otmicu Koljančića. Ovaj banjalučki biznismen je otet 5. oktobra, a pronađen je dan kasnije, u večernjim satima.

Pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Banjaluke, jer su ga otmičari pretukli. Pre toga policija je našla Koljančićev automobil, u koji je pucano iz vatrenog oružja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.