Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 08:19

Otvorena konferencija zbog napada na novosadskog aktivistu danas kod Spensa

Otvorena konferencija "Stop nasilju! Za sve naše ljude!" povodom napada na novosadskog aktivistu Milana Vujića održaće se danas, 13. avgusta na istočnom stepeništu Spensa (strana koja gleda ka zgradi suda).

Na konferenciji će govoriti politikolog Čedomir Čupić, aktivistkinja Marija Srdić i aktivista Omladinske studentske akcije (OSA) Brajan Brković. Konferenciju će moderirati novinar Nedim Sejdinović.

Događaj će početi u podne.

Istim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povodom i pod istim nazivom sutra, 14. avgusta u 19 časova će se održati i protest ispred zgrade novosadskog suda kod Spensa.

Konferenciju i protest organizuju pokret "Novi optimizam" i "Antifašistička koalicija" u saradnji sa Skupštinom slobodne Srbije.

Podsetimo, politički aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milan Vujić fizički je napadnut u nedelju, 9. avgusta, zbog, kako je naveo, objavljivanja njegovog mišljenja na Tviteru. On je zadobio povrede glave i operisan je u Kliničkom centru Vojvodine, a juče je pušten na kućno lečenje. Napad na njega osudile su pojedine stranke, organizacije i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest zbog napada na novosadskog aktivistu večeras ispred zgrade suda kod Spensa

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2020, 08:04

Protest "Stop nasilju! Za sve naše ljude!" povodom brutalnog napada na novosadskog aktivistu Milana Vujića održaće se večeras ispred zgrade novosadskog suda u Sutjeskoj 3, kod Spensa...Pokret "Novi optimizam" i "Antifašistička koalicija" u saradnji sa Skupštinom slobodne Srbije pozivaju ljude...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.