Izvor: Radio 021, 27.Nov.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Nacionalni kol centar RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) otvorio je Nacionalni kol centar, preko kojeg će osiguranici telefonskim pozivom moći da dobiju sve informacije o svojim pravima iz zdravstvenog osiguranja.

Osiguranici infomacije o zdravstvenim karticama, listama čekanja, lečenju u inostranstvu, informacije o zdravstvenom osiguranju, putnom osiguranju, mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 0700/333 443, 011/ 735 0 900 i 011/ 2053 683.

Direktorka RFZO Sanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Radojević Škodrić kaže da će osiguranici sve informacije o zdravstvenom osiguranju ubuduće dobijati samo preko Nacionalnog kol centra, gde će im na raspolaganju biti 40 operatera.

"Odgovor će dobijati istog momenta, a ukoliko se desi da operater nije u mogućnosti da odgovori osiguraniku na postavljeno pitanje, odgovor će dobiti u roku od 24 sata mejlom ili telefonski", rekla je Radojević Škodrićeva.

U proteklih mesec dana radila je info linija za lečenje osiguranika u inostranstvu i dnevno su u proseku imali 80 poziva.

Direktor IT sektora RFZO Marko Jovanović kaže da vreme trajanja poziva nije ograničeno, jer su kompleksna pitanja osiguranika, te im se mora dozvoliti da iznesu ceo slučaj. On kaže da su operateri koji trenutno rade u kol centru podeljeni po sektorima, jer RFZO pruža širok broj usluga.

Poziv na broj 0700/ 333 443 tarifira se po ceni lokalnog poziva fiksne telefonije, a to znači da ukoliko osiguranik zove iz Niša ili Užica tarifira mu se kao da zove svog komšiju.

Poziv na broj 011/ 735 0900 namenjen je pozivima iz mobilnih mreža i pozivima iz inostranstva i cene su kao kada zovete mobilni telefon.

Sve informacije za lečenje u inostranstvu mogu se dobiti na broj telefona 011/ 2053 683.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.