Otvoren Nacionalni kol centar RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) otvorio je Nacionalni kol centar, preko kojeg će osiguranici telefonskim pozivom moći da dobiju sve informacije o svojim pravima iz zdravstvenog osiguranja.
Otvoren Nacionalni kol centar RFZO
Foto: 021
Osiguranici infomacije o zdravstvenim karticama, listama čekanja, lečenju u inostranstvu, informacije o zdravstvenom osiguranju, putnom osiguranju, mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 0700/333 443, 011/ 735 0 900 i 011/ 2053 683.
 
Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić kaže da će osiguranici sve informacije o zdravstvenom osiguranju ubuduće dobijati samo preko Nacionalnog kol centra, gde će im na raspolaganju biti 40 operatera.
 
"Odgovor će dobijati istog momenta, a ukoliko se desi da operater nije u mogućnosti da odgovori osiguraniku na postavljeno pitanje, odgovor će dobiti u roku od 24 sata mejlom ili telefonski", rekla je Radojević Škodrićeva.
 
U proteklih mesec dana radila je info linija za lečenje osiguranika u inostranstvu i dnevno su u proseku imali 80 poziva.
 
Direktor IT sektora RFZO Marko Jovanović kaže da vreme trajanja poziva nije ograničeno, jer su kompleksna pitanja osiguranika, te im se mora dozvoliti da iznesu ceo slučaj. On kaže da su operateri koji trenutno rade u kol centru podeljeni po sektorima, jer RFZO pruža širok broj usluga.
 
Poziv na broj 0700/ 333 443 tarifira se po ceni lokalnog poziva fiksne telefonije, a to znači da ukoliko osiguranik zove iz Niša ili Užica tarifira mu se kao da zove svog komšiju.
 
Poziv na broj 011/ 735 0900 namenjen je pozivima iz mobilnih mreža i pozivima iz inostranstva i cene su kao kada zovete mobilni telefon.
 
Sve informacije za lečenje u inostranstvu mogu se dobiti na broj telefona 011/ 2053 683.
  • Željka

    06.02.2024 14:27
    Šećerov
    Hoće li neko da objasni čemu služi Nac.call centar kad ih je nemoguće dobiti!
    Sramotno je da ne može da se dođe do termina jer je non stop zauzeto.
    I ne zanima me da li ima dovoljno operatera i,da li im je mala plata.
    Sramota, živimo u 21.veku ,jedino možemo da se lečimo privatno...kod njih uvek ima termina i uvek se javljaju na poziv !
  • ?!

    27.11.2018 17:01
    Portir za medalju!
    Informacije koje se na šalteru dobijaju nisu potpune. Nadam da će neko umeti da sroči uputstva gradjanima i reći im od a do š šta je sve potrebno da bi se ostvarilo neko pravo. Za sada portir daje najpotpunije podatke. Treba mu dati šefovsku platu ili bar platu PR-a.
  • Šta će mi telefon?

    27.11.2018 16:14
    MI NEMAMO LEČENJE
    Je li leči taj centar?
    Meni je muka čim pomislim na silinu administracije koju moram da prođem da bi video doktora.
    Treba da idem na operaciju, ali nema šanse da zakažem tu gomilu koja treba da me overi za operaciju.
    Svi samo glume zdravstveni sistem a niko ne leči.
    Dozvolite lekarima da se direktno organizuju i da naplaćuju pacijentu 1000 dinara a ostatak neka dotira država.
    Išlo bi toliko brzo - da ne bi niko mogao da poveruje.

    Ovako samo glumimo zdravstveni sistem - do socijalne revolucije i obaranja ovakvog sistema sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.