Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostin Batler će igrati Elvisa Prislija u biografskom filmu

Reditelj Baz Lurman dugo je tragao za glumcem koji će uteloviti Elvisa Prislija u biografskom filmu, a sada je poznato kako će uloga kralja rokenrola pripasti Ostinu Batleru.

Vonrer Bros i Lurman krajem prošlog meseca testirali su brojne glumce kako bi pronašli pravu osobu koja će se pridružiti Tomu Henksu koji će se naći u ulozi Prislijevog menadžera Toma Parkera. Čini se kako je 27-godišnjem Batleru najbolje pristala uloga legende šezdesetih i sedamdesetih godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Znao sam da ne mogu da napravim ovaj film bez kastinga koji bi u potpunosti bio postavljen kako treba. Temeljno smo tražili glumca koji ima prirodne i jedinstvene pokrete, vokalne sposobnosti Elvisa, ali i unutrašnju ranjivost umetnika. Tokom celokupnog kastinga, bila mi je čast da se susretnem s tako velikim brojem talenata. Čuo sam za Ostina Batlera kroz njegovu ulogu sa Denzelom Vašingtonom u 'The Iceman Cometh', a kroz putovanje opsežnih testiranja na ekranu i muzičkih i performerskih radionica, nedvosmisleno sam znao da sam našao nekoga ko bi mogao da oživi duh jedne od najpoznatijih muzičkih figura na svetu", kazao je Lurman.

Australijski reditelj takođe je napisao scenario za film zajedno sa Kregom Pirsom.

Film o Elvisu će prikazati odnos između veteranskog menadžera i mladog pevača koji je došao iz siromašne porodice kako bi postao muzička ikona.

Ovaj projekat obeležava Lurmanov prvi film nakon njegove adaptacije "Velikog Getsbija".

Plan je da snimanje filma o Prisliju počne 2020. godine.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.