Izvor: Radio 021, 10.Mar.2021, 00:00

Organizatori Bandićeve sahrane kažnjeni zbog nepoštovanja mera

Zagrebački holding i v.d. upravnika Gradskih groblja Roko Gruja kažnjeni su kao organizatori sahrane Milana Bandića zbog kršenja epidemioloških mera, a Služba za inspekcijske poslove uprave civilne zaštite podnela je dve prekršajne prijave, objavio je danas Index.hr.

Zagrebački portal prenosi da 20.000 kuna kazne (oko 2.700 evra), mora da plati Zagrebački holding kao pravno lice, a 10.000 kuna je kazna  izrečena Gruji kao odgovornoj osobi u pravnom licu.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << toga, nadležnom opšinskom sudu biće podnet optužni predlog protiv Grada Zagreb, te odgovorne osobe, a to je v.d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, jer su oni bili organizatori sahrane gradonačelnika Milana Bandića.

Inspekcijom je utvrđeno da je na sahrani bilo više od 1.000 osoba, a Grad Zagreb je znao da će ih biti puno jer su se za to pripremali pa su tako organizovali 300 kovid-redara, 4.000 zaštitnih maski i na litre tečnosti za dezinfekciju, tako da su bili svesni prekršaja, navodi se u prijavi.

Sud će presuditi jesu li krivi i kolika će im biti kazna, navodi Index. hr.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.