Kazne za kršenje mera na Bandićevoj sahrani

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 19:08

Kazne za kršenje mera na Bandićevoj sahrani

Zbog nepoštovanja mera na sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kažnjeni su Zagrebački holding i v.d. šefa podružnice Gradskih groblja Roko Gruja.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je Služba za inspekcijske poslove Direktorata civilne zaštite podnela dve prekršajne prijave.

Zagrebački holding kao pravno lice mora da plati 20.000 kuna, a sa 10.000 kuna kažnjen je v.d. šefa Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, navodi se, nadležnom Opštinskom sudu biće podneseni optužni predlog protiv Grada Zagreba, kao pravnog lica i odgovorne osobe v.d. gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević.

Protiv njih će, dodaje se, optužni predlog biti podnet jer su oni bili organizatori Bandićeve sahrane.

Prema saznanjima portala u Direktoratu civilne zaštite, Inspekcija je utvrdila da je na sahrani bilo više od 1000 ljudi, a Grad Zagreb je znao da će ih biti puno jer su se za to pripremali pa su tako organiziovali 300 kovid-redara, 4.000 zaštitnih maski, na litre dezinfekcionih sredstava, tako da su bili svesni prekršaja.

Sud će, kažu, presuditi da li su krivi i kolika će im biti kazna.

Inače, prema važećim merama Nacionalnog štaaba u hrvatskoj zabranjena javna okupljanja na otvorenom sa više od 25 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kazne za kršenje mjera na Bandićevoj sahrani

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2021

ZAGREB - Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera na sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kažnjeni su Zagrebački holding i v.d. šefa podružnice Gradskih groblja Roko Gruja, piše hrvatski portal Index.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.