Okrugli sto o saradnji univerziteta i privrede u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto o saradnji univerziteta i privrede u Vojvodini

NOVI SAD - Centar za strateško ekonomska istraživanja "Vojvodina-CESS" Izvršnog veća AP Vojvodine, danas u Novom Sadu u Privrednoj komori Vojvodine organizuje okrugli sto "Partnerstvo univerziteta i privrede u Vojvodini - korak u budućnost", najavio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Okrugli sto se organizuje u saradnji sa Austrijskom agencijom za razvoj - ADA, Bečkim institutom za međunarodne ekonomske studije - WIIW i Privrednom komorom Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Događaj ima za cilj da okupi relevantne aktere iz privrede i akademske zajednice kako bi se pokrenuo dijalog o najboljim načinima za jačanje konkurentnosti Vojvodine kroz usklađivanje tržišta radne snage sa potrebama preduzeća.

Učesnici okruglog stola imaće priliku da diskutuju o kvalitetu sistema visokoškolskog obrazovanja, kvalitetu ljudskih resursa, primerima saradnje obrazovnih institucija i preduzeća i merama koje je neophodno preduzeti kako bi se Vojvodina pozicionirala kao kompetitivni region u evropskim okvirima, navodi se u saopštenju.

Preporuke i zaključci sa okruglog stola u Novom Sadu biće prezentovani na Evropskom regionalnom ekonomskom forumu EREF 09 koji se pod pokroviteljstvom Komiteta regiona Evropske unije održava 8. i 9. juna 2009. godine u Novoj Gorici (Slovenija).

EREF je platforma koja omogućava saradnju između evropskih regiona u sferi istraživanja, razvoja, inovacija i predstavlja osnovu za povezivanje država članica EU sa zemljama Jugoistočne Evrope u cilju pružanja podrške u procesima približavanja Uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.