Odštampajte kreaciju na 3D štampaču na Festivalu nauke u Kampusu

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2015, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odštampajte kreaciju na 3D štampaču na Festivalu nauke u Kampusu

Sedmi, novosadski Festival nauke, održaće se 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta.

"Sve je moguće", slogan je pod okriljem kog će naši naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

Misija ovog naučnog događaja je da predstavi, objasni i promoviše nauku na način, podjednako blizak i razumljiv svima, bez obzira na godine i obrazovanje. Tokom proteklih sedam godina, ovaj događaj je postao jedan od najznačajnijih u regionu.

Nauka prati svakodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << život, upotpunjuje ga i čini kvalitetnijim. Ona živi i razvija se i danas, u 21. veku, ona nije samo sredstvo da se shvati svet oko nas, već je i uslov razvoja jednog društva. Pri tom, zabavna je, pokreće ali i izaziva. Ovo je prilika da svoju radoznalost probudite, razvijate i negujete. Istražite postavke, posetite tribine, razgovarajte sa vodećim istraživačima Univerziteta u Novom Sadu.

Zanimljivost koju donosi Festival ove godine je i 3D štampač koji će posetiocima omogućiti da u okviru zanimljive igre, svoju 3D kreaciju i odštampaju.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednjih nekoliko meseci: "Koliko vredi diploma u Srbiji?"

Festival nauke u Novom Sadu svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih  naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 50 radionica posetiocima prikazati "da je sve moguće".

Svi sadržaji su besplatni.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.