Izvor: Radio 021, 27.Feb.2020, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog advokata, odbrana traži izuzeće sudskog veća

Nastavak suđenja za pokušaj ubistva novosadskog advokata Branislava Travice, u januaru prošle godine, odložen je jer je branilac tražio izuzeće sudskog veća.

Kako Dnevnik nezvanično saznaje, sud je taj zahtev dobio od branioca optuženog dan pre ročišta, iako je poslednji pretres održan krajem prošle godine. Novi termin neće biti zakazan do odluke Apelacionog suda o ovom zahtevu.

Podsećamo da je Travica napadnut na putu u blizini svoje vikendice u Sremskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kamenici.

Kako je tada ispričao za 021, napadač R.B. mu se približio s leđa naoružan pištoljem i pucao u njega, ali u cevi nije bilo metka. Kada je repetirao pištolj u nameri da ponovo puca, Travica ga je uhvatio za ruku, razoružao i savladao.

Ceo incident se dogodio pred brojnim svedocima, komšijama i članovima porodice napadnutog advokata. Kako je Travica rekao za 021, napadača poznaje od ranije, nikada nisu bili u sukobu, a napao ga je optužujući ga da brani mafiju.

Novosadski advokat nam je još ispričao da je naknadno otkrio da mu je isti čovek isekao gume na automobilu parkiranom blizu mesta napada.

Po optužnici, okrivljeni je bio u srednje alkoholisnaom stanju, kad mu je sposobnost da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena.

Autor: Dnevnik, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.