Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020, 18:26

Odloženo ročište za pogibiju građevinca na Rimskim Šančevima pre devet godina

Ročište ponovljenog pretresa protiv petorice okrivljenih povodom pogibije građevinskog radnika usled strujnog udara pre devet godina na gradilištu hale na Rimskim Šančevima odloženo je zbog angažovanja novog branioca koji je bio sprečen da prisustvuje postupku.

Naredno ročište je zakazano za 22. decembar.

Prema navodima optužnice, petorica okrivljenih iz firme "Novomont", tokom izgradnje objekta nisu postupali po propisima i tako izazvali opasnost po život >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poginulog radnika.

Navodno, okrivljeni nisu obustavili radove na tom delu objekta, iako se izgradnjom tog dela hale izaziva opasnost za bezbednost zaposlenih, s obzirom na to da su se pristupačni delovi nalazili na manjoj sigurnosnoj udaljenosti i visini, od dalekovoda voltaže 20 kilovati.

To je suprotno zakonu o energetici i pravilniku o tehničkim normativima za izgradnju nadzemnih elektroenergetskih vodova.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.