Od danas lakše rušenje nelegalnih objekata

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas lakše rušenje nelegalnih objekata

Izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata kojima se brže i lakše donose rešenja o uklanjanju nelegalnih objekata danas, 6. novembra stupaju na snagu.

Izmenama zakona predviđeno je da je, umesto pravosnažnog rešenja kojim se odbija ili odbacuje zahtev za ozakonjenje, dovoljno konačno (najčešće drugostepeno) rešenje kojim se zahtev za ozakonjenje odbacuje ili odbija. Ova mera trebalo bi da obezbedi da se ukloni mnogo više nelegalnih objekata nego do sada, jer se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rušenje čekalo do okončanja predugih upravnih i sudskih sporova.

Izmene zakona predviđaju da svi nelegalni objekti imaju zabranu prodaje ili kupovine do donošenja konačnog rešenja o ozakonjenju ili njegovog odbijanja. To znači da investitori neće moći da trguju nelegalnim objektima.

Svi objekti koji su na satelitskom snimku ući će u proces ozakonjenja, a za one koji su građeni posle 2015. nema ozakonjenja, nema stavljanja u promet i moraće da se sruše.

Takođe, najavljeno je da će se podnositi krivične prijave protiv onih koji bespravno grade, a graditeljima će se oduzimati licence.

U Srbiji ima najmanje 2,2 miliona bespravno izgrađenih objekata.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izmene zakona o ozakonjenju objekata stupile na snagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018

Izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata, kojima se brže i lakše donose rešenja o uklanjanju nelegalnih objekata, stupile su danas na snagu...Izmenama zakona predviđeno je da je, umesto pravosnažnog rešenja kojim se odbija ili odbacuje zahtev za ozakonjenje, dovoljno konačno (najčešće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.