Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 08:06

Od danas elektronsko zakazivanje za testiranje i upis prvaka u osnovne škole

Upis prvaka u osnovne škole ove godine je usled epidemije virusa korona drugačiji u odnosu na prethodne godine, pa tako roditelji od danas na portalu eUprava mogu da koriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula i preko aplikacije eUpis vršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).

Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta 2020. godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Ministarstvo prosvete podseća da od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da preko portala eUprava navedu u koju osnovnu školu na teritoriji Srbije žele da upišu dete.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Od danas elektronsko zakazivanje za testiranje i upis prvaka u osnovne škole

Izvor: Blic, 28.Maj.2020

Zbog korona virusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da koriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.