Od danas elektronsko zakazivanje za testiranje i upis prvaka u osnovne škole

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 07:30

Od danas elektronsko zakazivanje za testiranje i upis prvaka u osnovne škole

Zbog koronavirusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da koriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.
Ta usluga trebalo bi da omogući roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje termina za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upis i testiranje biti dostupna do 10. jula 2020. godine i da će se preko aplikacije eUpis izvršiti upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).
Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. 3. 2020. godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.
Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula 2020. godine. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.
Iz Ministarstva prosvete podsećaju da od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da preko portala eUprava navedu u koju osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije žele da upišu dete u prvi razred.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo zakazivanje za upis prvaka, objavljeno kako da roditelji elektronski sve obave

Izvor: B92, 28.Maj.2020

Od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da koriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka...Ta usluga trebalo bi da omogući roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece...Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje...

Nastavak na B92...

E-upis budućih prvaka - nova usluga osnovnih škola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020

Na Portalu eUprava od danas je dostupan elektronski upis budućih đaka prvaka, a u Kancelariji za IT i elektronsku upravu kažu da je uvođenje te nove usluge zahtevalo povezivanje 1.200 osnovnih škola, 150 domova zdravlja i baze podataka četiri ministarstava...Direktor Kancelarije za IT i eUpravu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Povezano 30 različitih sistema, bez papirnih dokumenata i čekanja za upis prvaka

Izvor: RTS, 28.Maj.2020

Roditelji budućih đaka prvaka termine za testiranje dece i upis u željenu osnovnu školu od danas mogu da zakažu na Portalu eUprava, bez potrebe da u školu donesu ijedan papirni dokument. . Zahvaljujući novoj usluzi na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.