Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 09:17

Objavljeni podaci pacijenata iz Srbije koji su koristili usluge kompanije "Frezenijus"

Nemačka kompanija "Frezenijus", najveći svetski dobavljač usluga i proizvoda za dijalizu, saopštila je da su podaci o pacijentima iz Srbije iz nekoliko centara za dijalizu, objavljeni od strane neovlašćenih osoba.

Na sajtu kompanije navodi se da je objavljivanje podatka u vezi sa IT incidentom koji se dogodio pre nekoliko nedelja i da je istraga u toku. Kako se navodi, kompanija je napad odmah prijavila tužilaštvu u Nemačkoj.

U saopštenju se ističe da je kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posvećena punoj saradnji sa nadležnima i da će kontaktirati sve pacijente iz Srbije čiji su podaci objavljeni.

Kompanija nastavlja, kako se ukazuje, poslovanje u Srbiji, a briga o pacijentima je zaštićena.

"Kompanija duboko žali zbog napada na privatnost nekih pacijenata, čini sve kako bi sprečila objavljivanje dodatnih podataka i spasila pacijente i druge aktere od štete. Interni i eksterni stručnjaci kontinuirano rade na sprečavanju daljih potencijalnih napada ili neovlašćenog pristupa podacima", zaključuje se u saopštenju.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.