Obeležen Dan Filozofskog fakulteta, Kišjuhas najbolji mladi istraživač

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Filozofskog fakulteta, Kišjuhas najbolji mladi istraživač

Dan Filozofskog fakulteta obeležen je jednodnevnim međunarodnim skupom mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka pod nazivom "Konteksti".

Ovo je treći po redu međunarodni skup u organizaciji ovog fakulteta. Manifestaciju povodom 61. rođendana Filozofskog fakulteta otvorila je dekanica Ivana Živančević Sekeruš, rekavši da je protekla godina bila veoma uspešna, kao i da su "Konteksti" veoma značajni kao odraz interdisciplinarnosti koju neguje ova ustanova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Zelena boja je odabrana za boju ovog rođendana jer ona, kako je Sekeruš navela, predstavlja mladost. "Za čoveka 61 godina predstavlja značajnu brojku, međutim, za ovakvu ustanovu predstavlja početak i mladost, koju negujemo svi mi koji činimo ovaj fakultet", rekla je dekanica.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić čestitao je rođendan Filozofskom fakultetu i dodao da ova institucija na pravi način spaja iskustvo i godine rada. "To možda nije mnogo u poređenju sa nekim drugim sličnim institucijama u svetu. To je pravo životno doba za jedan fakultet koji ima dovoljno godina da bi imao dovoljno iskustva, ali i dovoljno mladosti da bi imao dovoljno energije u sebi koja je potrebna za razvoj, za jednu viziju koja odgovara vremenu u kom živimo", rekao je rektor Univerziteta.

Tradicionalno se u okviru skupa dodeljuje nagrada za najboljeg mladog istraživača, koju je ove godine dobio sociolog Aleksej Kišjuhas.

Program skupa "Konteksti" sadrži tri plenarna predavanja i izlaganja učesnika. Ovogodišnja tema međunarodnog skupa je "Niče i kultura resantimana", a planirane su i promocije knjiga i monografija, kao i izložbe fotografija studenata i zaposlenih Filozofskog fakulteta.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.