Novosadsko pozorište pobednik festivala u Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadsko pozorište pobednik festivala u Kragujevcu

KRAGUJEVAC -

Predstava "San letnje noći" reditelja Zoltana Puškaša, u izvođenju Novosadskog pozorišta (teatra Ujvideki szinhaz) proglašena je za najbolju predstavu na Petom međunarodnom pozorišnom festivalu Joakim interfest.

Nagrada za najbolju režiju, na festivalu koji je u petak uveče završen u Kragujevcu, pripala je Ivani Vujić za predstavu "Pioniri u Ingolštatu" po tekstu Marilujze Flajser u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac.

Nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za najbolju žensku ulogu pripala je Medihi Muzlimović, glumici Narodnog pozorišta iz Sarajeva, za ulogu u predstavi "Gospođica Julija" reditelja Gradimira Gojera.

Najbolje muške role ostvarili su Nastas Popdimitrov u predstavi "Sanjajući beg Mihaila Bulgakova", u režiji Nikola Poljakova, Dramsko-lutkarskog teatra iz Bugarske, i Toni Mihajlovski kao Jeronija u predstavi "Crvena magija", Teatra Anton Panov iz Strumice u Makedoniji.

Nagrada za muziku pripala je Andrešu Marjano Ortegi za muziku u predstavi "San letnje noći", a nagradu za vizuelni identitet dobila je predstava "Sve o ljubavi" reditelja Alekseja Kuzeljnija u izvođenju Teatra Art studio iz Kijeva.

Specijalnu nagradu žirija i publike dobila je predstava "Ja probam da poletim" Đanfranka Berardija, Teatra Stabile di Kalabrija iz Italije.

Na petom Međunarodnom pozorišnom festivalu malih scena Joakim Interfest nastupila su pozorišta iz Kanade, Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Radmilović" ide Hadžihafizbegoviću

Izvor: B92, 16.Okt.2010

Bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović dobitnik je glavnog priznanja na zaječarskom pozorišnom festivalu "Zoranovi dani" koji se održava u čast glumca Zorana Radmilovića...Žiri je jednoglasno odlučio da Emiru Hadžihafizbegoviću pripadne nagrada "Zoran Radmilović", za glumačku bravuru ostvarenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.