Novosadski kamerni hor osvojio zlato na takmičenju u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski kamerni hor osvojio zlato na takmičenju u Nemačkoj

Novosadski kamerni hor, pod rukovodstvom dirigenta Božidara Crnjanskog, osvojio je zlatno odličje u A kategoriji umetničke muzike (Kunstlied) na 11. Internacionalnom horskom takmičenju u Miltenbergu u Nemačkoj.

Takmičenje se održalo od 14. do 17. jula u opštini Miltenberg, u bavarskom delu Nemačke.

Novosadski kamerni hor je pored zlatnog odličja i pehara u A kategoriji osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 evra.

Novosadski kamerni hor je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << hor iz Srbije koji je uspeo da se plasira na ovo takmičenje.

Takmičenje u Miltenbergu, koje se održava od 1996. godine, bijenalno predstavlja jedno od najprestižnijih u zemlji budući da se organizuje pod pokroviteljstvom nemačke asocijacije horova i opštine Miltenberg.

Na ovo prestižno takmičenje Novosađani su se plasirali tako što su prvobitno prošli selekciju od 32 prijavljena hora iz čitavog sveta, da bi se našli u finalu sa najboljih šest. Na takmičenju su učestvovali horovi iz Kolumbije, Portugala, Danske, Filipina, Irske i Srbije.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.