Zlatni Novosadski kamerni hor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2016, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni Novosadski kamerni hor

Na nedavno završenom 11. Internacionalnom horskom takmičenju u Miltenbergu (Nemačka) Novosadski kamerni hor pod rukovodstvom dirigenta Božidara Crnjanskog osvojio je zlatno odličje u A kategoriji umetničke muzike (Kunstlied).

Internacionalno horsko takmičenje pod nazivom Internationaler Chorwettbewerb Miltenberg ove godine se održavalo po jedanaesti put od 14. do 17. jula u opštini Miltenberg, u bavarskom delu Nemačke. Takmičenje u Miltenbergu koje se od 1996. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održava bijenalno predstavlja jedno od najprestižnijih u zemlji budući da se organizuje pod pokroviteljstvom nemačke asocijacije horova i opštine Miltenberg.

Na ovo prestižno takmičenje Novosađani su se plasirali tako što su prvobitno prošli selekciju od 32 prijavljena hora iz čitavog sveta, da bi se našli u finalu sa najboljih šest. Na takmičenju su učestvovali horovi iz Kolumbije, Portugala, Danske, Filipina, Irske i Srbije, takmičeći se u dve kategorije: A – umetnička muzika i B – folklor, spiritual i jazz.

Takmičarski program novosadskog hora se sastojao iz šest kompozicija različitih stilova i epoha, od Palestrinine "Exsultate Deo", preko Stenfordove "Beati Quorum Via", Švedovljeve "Nje imami", Mendelsonove "Richte mich Gott", sve do savremenih kompozicija Orbana "Daemon" i dve estonskog kompozitora Tormisa "Tuul kõnnumaa kohal" i "Kanarbik".

Novosadski kamerni hor je pored zlatnog odličja, i pehara u A kategoriji osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura. Dodatni uspeh hora predstavlja činjenica da je Novosadski kamerni hor prvi hor iz Srbije koji je uspeo da se plasira na ovo takmičenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski kamerni hor osvojio zlato na takmičenju u Nemačkoj

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016, 08:23

Novosadski kamerni hor, pod rukovodstvom dirigenta Božidara Crnjanskog, osvojio je zlatno odličje u A kategoriji umetničke muzike (Kunstlied) na 11. Internacionalnom horskom takmičenju u Miltenbergu u Nemačkoj...Takmičenje se održalo od 14. do 17. jula u opštini Miltenberg, u bavarskom delu Nemačke...Novosadski...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.