Izvor: Luftika.rs, 16.Apr.2021, 13:20

Novorođenče iz Kragujevca na respiratoru zbog koronavirusa

Najmlađi pacijent oboleo od virusa korona je novorođenče iz Kragujevca.
Na odeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu na lečenju je tek rođena beba sa simptomima koronavirusa.
Kako kažu u Kliničkom centru, zapaljenski proces vezan za Kovid je u poboljšanju, ali pojavljuju se postkovid komplikacije.
Beba je priključena na respirator i nalazi se u intenzivnoj nezi. Lekari čine >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sve da se poboljša zdravstveno stanje novorođenčeta, pišu Novosti.
Ova vest nastavlja niz strašnih vesti o koronavirusu.
Pre samo nedelju dana u Požarevcu je od koronavirusa preminula trudnica i majka petoro dece. Nekoliko dana ranije u beogradskoj bolnici je od posledica kovida preminula porodilja.
Lekari upozoravaju na to da su u Srbiji sve učestaliji slučajevi koronavirusa kod dece.
Korona virus se sada učestalije javlja kod dece i klinička slika je sve teža. Mali pacijenti dolaze sa većom temperatorum nego u ranijem periodu i sve duže traje”, kaže u razgovoru pedijatar Ljiljana Lukić. Ona objašnjava da je to posledica britanskog soja koji je postao dominantan u Srbiji.
“Ima i slučajeva kada deca po sedam dana imaju temperaturu 39. Lečila sam i bebe sa temperaturom 39”, objašnjava doktorka Lukić za Nova.rs.
Preminula trudnica iz Požarevca i majka petoro dece zaražena koronavirusom

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beba zaražena koronavirusom na respiratoru u KC Kragujevac

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2021

Na Institutu za neonatologiju Kliničkog centra u Kragujevcu leči se novorođenče zaraženo koronavirusom koje je od trećeg dana života priključeno na respirator.

Nastavak na N1 televizija...

Novorođenče na respiratoru u Kragujevcu: Da li to virus menja ćud ili je znak nečeg drugog?

Izvor: B92, 16.Apr.2021

Najnoviji slučaj novorođenčeta koje se nalazi na respiratoru na odeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu otvorio je novo pitanje - da li koronavirus može biti podjednako opasan i za bebe, iako se do sada drugačije verovalo? Zapaljenski proces vezan za kovid je u poboljšanju,...

Nastavak na B92...

Beba iz Kragujevca za čiji život se lekari bore imala je "CITOKINSKU OLUJU": Šta je tačno ovaj opasan fenomen koji prati korona virus?

Izvor: Blic, 16.Apr.2021

Lekari u Kliničkom centru u Kragujevcu se još bore za život bebe zaražene korona virusom. Kako su lekari objasnili beba je na intenzivnoj nezi i priključena je na respirator, a za njeno teško stanje odgovoran je fenomen "citokinske oluje".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.