Izvor: Radio 021, 15.Jan.2021, 17:28

Novinari "na prvoj liniji" za vakcinu u mnogim državama, ne i u Srbiji

Zemlje širom sveta prepoznale su da su novinari i drugi medijski radnici zbog prirode svog posla u većem riziku od oboljevanja od korona virusa i svrstani su u prioritetne grupe za vakcinaciju, ali u Srbiji se novinari ne navode među ciljnim grupama plana Instituta za javno zdravlje za vakcinaciju, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

UNS je pozvao Institut i Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa da novinare i druge medijske radnike stave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << među prioritetne grupe za imunizaciju.

"Vakcinacija novinara i medijskih radnika u Sjedinjenim Američkim Državama predviđena je za februar, a imunizaciju novinara u ranoj fazi tražilo je Nacionalno udruženje emitera (NAB), opisujući njihovu ulogu u prenošenju vesti i hitnih informacija lokalnim zajednicama kao neophodan posao, što je prihvatio Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC)", naveo je UNS.

UNS navodi da su i u Rusiji novinari svrstani među prve za dobijanje vakcine. U Velikoj Britaniji, dok ne dođu na red za vakcinaciju, novinari koji nemaju simptome bolesti, mogu prioritetno da se testiraju na korona virus.

U Indiji je najavljeno da će novinari prioritetno dobiti vakcinu protiv korone.

Po navodima UNS-a, i u Bangladešu je najavljeno da će na početku vakcinacije, sredinom februara, prvi biti vakcinisani oni koji su "na prvoj liniji", - lekari, medicinske sestre, tehnolozi, pripadnici vojske i policije, kao i – novinari.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.