Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi svedoci u slučaju tragedije u “Kontrastu”

Od tragedije u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, gde je u požaru život izgubilo šestoro mladih, prošlo je pet meseci, a odgovorni još nisu kažnjeni. Ogorčeni roditelji i dalje traže pravdu, da se kazne svi odgovorni, ne samo direktni krivci, već i svi oni koji su nemarom i propustima doveli do toga da njihove dece više nema.
U novosadskom Višem sudu kažu da se istraga vodi protiv četiri osumnjičena lica, koja se nalaze u pritvoru i da je istražni sudija tog suda za 17. septembar >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << zakazao ispitivanje svedoka koji do sada nisu bili dostupni sudu i svedoka koje je predložila odbrana i Više javno tužilaštvo naknadno.
Roditelji nastradalih, koji su u noći 1. aprila bili u diskoteci Kontrast, gde je izbio požar, kažu da nikad neće moći da se pomire sa činjenicom da njihove dece više nema i da je bol iz dana u dan sve veći.
Jedan od roditelja, Božo Dalmacija, otac nastradale Milene, kaže da se ceo postupak oteže ne bi li se zaboravio.
Pet meseci nakon tragedije, roditelji i prijatelji tragično nastradalih mladih u klubu “Kontrast”, okupili su se na tom mestu i paljenjem sveća odali pomen žrtvama. Oni su postavili i veliki natpis na klubu na kome se pitaju ko je kriv i traže pravdu, odgovorne, ali i obeležavanje mesta tragedije.
S druge strane u Višem sudu u Novom Sadu gde se još od 1. aprila vodi istraga protiv četiri lica, kažu za Radio-televiziju Vojvodine da je do sada pored osumnjičenih, ispitano i saslušano još oko 100 svedoka oštećenih.
Ova tragedija trebalo bi da ukaže nadležnim organima na to da sigurnost ljudi na javnim mestima mora biti podignuta na mnogo viši nivo kako se ništa slično više nikad ne bi ponovilo.
Izvor: RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.