Izvor: Radio 021, 10.Sep.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I počinje sa redovnim radom

Novopostavljeni semafor na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I, u blizini Mašinske škole, danas, 10. septembra u 10 časova biće pušten u redovan rad.

Ovaj semafor je od 6. septembra bio na žutom treptaču. Novopostavljeni semafor radiće u detektorskom režimu, što znači da će pešaci pritiskom na taster uključiti zeleno svetlo.

"Pešački prelaz na ovoj lokaciji, koji je obeležen preko četiri saobraćajne trake, do sada je bio označen samo horizontalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i vertikalnom signalizacijom, što nije dovoljno za bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Zbog velike gustine saobraćaja, više saobraćajnih traka po smeru, neposredne blizine javnih ustanova i intenzivnih pešačkih kretanja, postojala je opravdana potreba za bezbednijim i efikasnijim regulisanjem saobraćaja postavljanjem svetlosne signalizacije na ovom pešačkom prelazu", navode u Gradskoj upravi za zemljište i investicije.

Postavljeni su i displeji koji će odbrojavati vreme trajanja crvenog i zelenog svetla. Ovaj semafor će raditi u koordinaciji sa semaforom na raskrsnici sa Gagarinovom ulicom, što će omogućiti veći protok saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I, navode u Gradskoj upravi.

Postojeće razdelno ostrvo je srušeno i izgrađeno je novo koje se prostire u dužini od 170 metara (od Gagarinove ulice pa sve do budućeg semafora). Uveden je biciklistički prelaz, a za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica postavljene su ploče upozorenja i ploča vodilja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.