Izvor: Radio 021, 16.Jul.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pravilnik: Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Novi pravilnik Ministarstva unutrašnjih poslova koji stupa na snagu 18. jula, predviđa da se s brojem šasije ili motora koji je nečitljiv, zarđao ili izbledeo ne može proći tehnički pregled dok se vozilo ne podvrgne forenzičkom pregledu ili veštačenju pri MUP-u.

To će, kako piše "Kurir", koštati oko 30.000 dinara. Osim tih usluga, vozači ovih automobila platiće i novo utiskivanje ovih oznaka.

Saša Lakić iz Centra za tehnički pregled vozila objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će vozači biti vraćeni sa tehničkog pregleda čak i ako se ne može pročitati jedan od karaktera. U tom slučaju, tehnički pregled daje izveštaj s napomenom šta to tačno ne može da se vidi, a s kojim zatim vlasnici vozila odlaze u MUP.

"Pripadnici MUP rade taj forenzički pregled koji košta oko 5.000 dinara, a ako oni ustanove da ne može u potpunosti da se utvrdi broj forenzičkim pregledom, onda se mora obaviti veštačenje koje košta 25.000 dinara", kaže Lekić.

Nakon završene procedure, donosi se odluka o utiskivanju brojeva, ali tu uslugu ne obavlja MUP već za to ovlašćen tehnički pregled.

Autor: Tanjug, Kurir

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.