Izvor: Radio 021, 18.Feb.2020, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad i Taverni potpisali sporazum o saradnji

Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i francuskog grada Taverni Florans Porteli potpisan je danas u Gradskoj kući.

Sporazum podrazumeva da će strane potpisnice uspostavljati i razvijati partnerske odnose na osnovu uzajamnosti i ravnopravnosti u sferi delatnosti koje su od obostranog interesa, i to u oblastima ekonomije, privrede, kulture, obrazovanja sa posebnim akcentom na visoko obrazovanje, ekologije, socijalne politike, kao i u oblastima informacionih tehnologija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << turizma i sporta.

"Zahvaljujem se prijateljima iz Tavernija i iz celog Departmana Val d'Oaz na uloženom trudu da uspostavimo ovaj nivo saradnje. Danas smo potpisali sporazum sa prvom od tri opštine Departmana Val d'Oaz sa kojima ćemo uspostaviti takve odnose, a reč je o jednoj od najrazvijenijih regija Francuske. Saradnja između naših institucija već postoji i to na nivou privrednih komora, univerziteta i pokrajinskih organa. Grad Novi Sad takođe ima komunikaciju sa Centrom umetnosti u Dengien Lebenu i predloženo je da odaberemo jednu od sedam oblasti koja bi bila na listi UNESKO, a to su gastronomija, dizajn, književnost, muzika, stari zanati, digitalizacija i numeričke umetnosti. Potpisivanjem ovog Sporazuma naši prijatelji u Novom Sadu, Srpskoj Atini i Evropskoj prestonici kulture dobijaju snažnog partnera, i nastojaćemo da zajednički sprovedemo projekte u korist svih građana", naveo je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada naveo je da posle lokalnih izbora u Francuskoj i izbora u Srbiji Novi Sad će završiti bratimljenje sa još dve opštine iz Departmana Val d' Oaz.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Potpisan sporazum o saradnji između Novog Sada i Taverni

Izvor: NoviSad.com, 18.Feb.2020

Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i francuskog grada Taverni potpisan je danas. Foto: Grad Novi Sad Sporazum podrazumeva da će..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.