Novi Sad i Taverni potpisali sporazum o saradnji

Sporazum o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i francuskog grada Taverni Florans Porteli potpisan je danas u Gradskoj kući.
Sporazum podrazumeva da će strane potpisnice uspostavljati i razvijati partnerske odnose na osnovu uzajamnosti i ravnopravnosti u sferi delatnosti koje su od obostranog interesa, i to u oblastima ekonomije, privrede, kulture, obrazovanja sa posebnim akcentom na visoko obrazovanje, ekologije, socijalne politike, kao i u oblastima informacionih tehnologija, turizma i sporta.
 
"Zahvaljujem se prijateljima iz Tavernija i iz celog Departmana Val d'Oaz na uloženom trudu da uspostavimo ovaj nivo saradnje. Danas smo potpisali sporazum sa prvom od tri opštine Departmana Val d'Oaz sa kojima ćemo uspostaviti takve odnose, a reč je o jednoj od najrazvijenijih regija Francuske. Saradnja između naših institucija već postoji i to na nivou privrednih komora, univerziteta i pokrajinskih organa. Grad Novi Sad takođe ima komunikaciju sa Centrom umetnosti u Dengien Lebenu i predloženo je da odaberemo jednu od sedam oblasti koja bi bila na listi UNESKO, a to su gastronomija, dizajn, književnost, muzika, stari zanati, digitalizacija i numeričke umetnosti. Potpisivanjem ovog Sporazuma naši prijatelji u Novom Sadu, Srpskoj Atini i Evropskoj prestonici kulture dobijaju snažnog partnera, i nastojaćemo da zajednički sprovedemo projekte u korist svih građana", naveo je Vučević.
 
Prvi čovek Novog Sada naveo je da posle lokalnih izbora u Francuskoj i izbora u Srbiji Novi Sad će završiti bratimljenje sa još dve opštine iz Departmana Val d' Oaz.
  • Đorđe

    19.02.2020 13:09
    Saradnja.
    Sve je krasno, osmesi, potpisivanja, prijemi, putovanja...al sa koliko gradova, regiona imamo ove stvari potpisano? Šta imamamo mi od toga, šta grad? Kada je gradonačelnik podneo izveštaj o dosada potpisanim protokolima i rezultatima istih?
  • Đorđe

    19.02.2020 13:04
    Saradnja.
    Sve je krasno, osmesi, potpisivanja, prijemi, putovanja...al sa koliko gradova, regiona imamo ove stvari potpisano? Šta imamamo mi od toga, šta grad? Kada je gradonačelnik podneo izveštaj o dosada potpisanim protokolima i rezultatima istih?
  • Оставка

    18.02.2020 14:31
    Градоначелниче због спреге градске власти са криминалцима

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti