Novi Sad i Podgorica obnavljaju saradnju na polju kulture

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad i Podgorica obnavljaju saradnju na polju kulture

Samostalna izložba umetničkih fotografija crnogorskog umetnika Damira Murseljevića Bajkovita mreža odraza otvorena je večeras u Kulturnom centru.

Ovo je prvi zajednički poduhvat KCNS-a i Kulturno–informativnog centra "Budo Tomović" iz Podgorice, pošto su nedavno, posle gotovo 20 godina, obnovili saradnju. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 11. juna.

Direktor Panaotović, danas je u prostorijama Kulturnog centra ugostio direktorku podgoričkog KIC-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Budo Tomović iz Podgorice Snežanu Burzan. Povod za prijem bio je obnavljanje saradnje ove dve institucije nakon gotovo dve decenije i to kroz otvaranje izložbe Damira Murseljevića Bajkovita mreža odraza.

Pošto je ukazao na značaj obnovljene saradnje između novosadske i podgoričke institucije kulture, Panaotović je naglasio da saradnja počinje na najvišem mogućem nivou. On je istakao da je gospođa Burzan u trodnevnoj poseti Novom Sadu, te da joj je srdačan prijem poželeo i gradonačelnik Miloš Vučević. - Što se tiče države Srbije, reafirmacija ove saradnje ima apsolutnu podršku – istakao je direktor Kulturnog centra Novog Sada, naglasivši da se tope one "sante leda", koje sprečavaju ono što je logično i svrsishodno, a to je saradnja dva susedna kulturna centra.

Panaotović je najavio da je izložba Damira Murseljevića samo prvi korak u kontinuiranoj i plodnoj saradnji dva kulturna centra, jer već od jeseni program KCNS-a o Miroslavu Miki Antiću biće upriličen u Podgorici. U bliskoj budućnosti, na relaciji Novi Sad - Podgorica, odvijaće se mnogo raznovrsnih i kreativnih programa.

- Savremeni svet ima sunčanu i tamnu stranu ulice, a mi smo danas na sunčanoj strani, jer ona podrazumeva saradnju i kreiranje kulture. Ova saradnja ima mnogo veći značaj od kulturološkog – zaključio je Panaotović.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.