Novi Sad i Podgorica obnavljaju saradnju na polju kulture

Samostalna izložba umetničkih fotografija crnogorskog umetnika Damira Murseljevića Bajkovita mreža odraza otvorena je večeras u Kulturnom centru.
Novi Sad i Podgorica obnavljaju saradnju na polju kulture
Foto: 021.rs
Ovo je prvi zajednički poduhvat KCNS-a i Kulturno–informativnog centra "Budo Tomović" iz Podgorice, pošto su nedavno, posle gotovo 20 godina, obnovili saradnju. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 11. juna. 
 
Direktor Panaotović, danas je u prostorijama Kulturnog centra ugostio direktorku podgoričkog KIC-a Budo Tomović iz Podgorice Snežanu Burzan. Povod za prijem bio je obnavljanje saradnje ove dve institucije nakon gotovo dve decenije i to kroz otvaranje izložbe Damira Murseljevića Bajkovita mreža odraza. 
 
Pošto je ukazao na značaj obnovljene saradnje između novosadske i podgoričke institucije kulture, Panaotović je naglasio da saradnja počinje na najvišem mogućem nivou. On je istakao da je gospođa Burzan u trodnevnoj poseti Novom Sadu, te da joj je srdačan prijem poželeo i gradonačelnik Miloš Vučević. - Što se tiče države Srbije, reafirmacija ove saradnje ima apsolutnu podršku – istakao je direktor Kulturnog centra Novog Sada, naglasivši da se tope one "sante leda", koje sprečavaju ono što je logično i svrsishodno, a to je saradnja dva susedna kulturna centra. 
 
Panaotović je najavio da je izložba Damira Murseljevića samo prvi korak u kontinuiranoj i plodnoj saradnji dva kulturna centra, jer već od jeseni program KCNS-a o Miroslavu Miki Antiću biće upriličen u Podgorici. U bliskoj budućnosti, na relaciji Novi Sad - Podgorica, odvijaće se mnogo raznovrsnih i kreativnih programa. 
 
- Savremeni svet ima sunčanu i tamnu stranu ulice, a mi smo danas na sunčanoj strani, jer ona podrazumeva saradnju i kreiranje kulture. Ova saradnja ima mnogo veći značaj od kulturološkog – zaključio je Panaotović. 
  • Korto

    07.06.2017 20:09
    HHAHAHA
    Ekvivalent ovoj "kulturnoj saradnji" je kada dva slepca odu na izložbu slika pa posle sednu da sumiraju utiske.
  • Miroslava

    06.06.2017 05:45
    Svako ulaganje u kulturu je dobrodošlo, kao i ova saradnja. Ostavimo našoj deci bolje i kulturnije društvi. Ova dva Kulturna centra upravo to i čine. Bravo!
  • prnem

    05.06.2017 22:10
    mislite,mislite ...ne kulture.sramota za naciju ma koja da je u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.