Novi Bečej: Bira se novi Dan opštine, grb i zastava

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bečej: Bira se novi Dan opštine, grb i zastava

Opštinsko veće Novog Bečeja donelo je odluku o izradi grba i zastave te opštine, kao i o određivanju datuma koji bi se obeležavao kao Dan opštine.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović naveo je da je, uzevši u obzir promene Zakona o lokalnoj samoupravi, sada pravi trenutak za ovako nešto.

- S obzirom na to da je opština obavezna da promeni svoj statut, ovo je prilika da se utvrdi grb i zastava Opštine Novi Bečej, budući da smo sve do sada, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << neki način, zloupotrebljavali grb Mesne zajednice Novi Bečej, a nikada ga nismo zvanično usvojili. Opština nema svoj grb i mislim da je sad vreme da ga dobije - rekao je Maksimović, dodavši da je učešće javnosti u postupku izrade grba i zastave izuzetno bitno, kako putem javnih rasprava, tako i putem društevnih mreža.

Poral webinfo.rs navodi da će celokupan postupak utvrđivanja ova tri bitna elementa identiteta lokalne zajednice sprovoditi petočlana komisija, koja će raspisati javni konkurs za odabir idejnog rešenja za grb i zastavu.

Autor: webinfo.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.