Izvor: Radio 021, 28.Nov.2020, 15:28

Norveški umetnik prodao fotografije "Beogradu na vodi" i novac donirao inicijativi Ne davimo Beograd

Norveški umetnik koji je nedavno firmi "Beograd na vodi" prodao fotografije zgrade Geozavoda, uplatio je danas polovinu tih sredstava inicijativi Ne davimo Beograd kao donaciju, saopšteno je iz te inicijative.

Kako navode, fotograf koji je živeo u Beogradu u periodu pre otimanja Savskog amfiteatra, u svojim delima zabeležio je originalno zdanje zgrade "Beogradske zadruge". Ovaj objekat kasnije je ustupljen, bez naknade, firmi "Beograd na vodi" na period od 30 godina i rekonstruisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne poštujući propise zaštite zaštićenog spomenika kulture.

"Borba protiv džentrifikacije i nedemokratskog razvoja grada je skoro kao borba protiv vetrenjača. Velika nedefinisana 'tržišna sila' je često krivac, a teško je znati gde tačno da uperiš prst. U slučaju projekta Beograd na vodi situacija je opipljivija, ali ne nužno i lakša za rešavanje zato što iza tog projekta stoji orgomna moć. Veoma sam impresioniran i ponosan na mog starog prijatelja Radomira Lazovića i Ne davimo Beograd što vode borbu protiv Golijata i što temeljno rade na tome da poprave situaciju i sam proces razvoja grada", izjavio je umetnik.

U inicijativi Ne davimo Beograd kažu da će donacija biti iskorišćena "kako bi se unapredio rad organizacije koja se bori da se grad planira prema potrebama ljudi koji u njemu žive".

"Od srca zahvaljujemo na ovom gestu podrške, a izuzetno nam je drago što ćemo makar deo novca koji je otet od građana Beograda, na ovaj način vratiti u borbu da se megalomanski korupcionaški projekti kao što je 'Beograd na vodi' nigde više ne ponove", izjavio je Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prodao fotografije firmi Beograd na vodi, a novac prosledio za Ne davimo Beograd

Izvor: Luftika.rs, 28.Nov.2020

Norveški umetnik koji je nedavno firmi “Beograd na vodi” prodao fotografije zgrade Geozavoda, uplatio je danas polovinu tih sredstava inicijativi Ne davimo Beograd kao donaciju, saopšteno je iz te inicijative.. Kako navode, fotograf koji je živeo u Beogradu u periodu pre otimanja Savskog amfiteatra,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.