Izvor: Radio 021, 08.Jun.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norbert Šinković novi predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Norbert Šinković izabran je za predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine, odlučeno je na današnjoj izbornoj i statutarnoj skupštini.

Šinković je izabran većinom glasova članova udruženja. Potpredsednica NDNV će u narednom mandatu biti novinarka Bete, VOICE-a i Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac.

U Upravnom odboru NDNV su, osim Šinkovića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Leđenac, Branka Dragović Savić, Slađana Gluščević, Darko Šper, Duško Medić, Jelena Kleut, Ranka Ivanoska i Ana Lalić.

Članovi su izabrali i novi nadzorni odbor, Savet i Sud časti.

Novi Predsednik UO NDNV Norbert Šinković poručio je da je cilj novog rukovodstva da podmladi organizaciju i da mladim kolegama da priliku da odlučuju i uključe se u borbu za slobodno novinarstvo što je više moguće. Novoizabrani predsednik je rekao da je medijska scena u Srbiji devastirana i dodao da neće odustati od borbe za slobodne medije.

"Nudimo platformu mladim kolegama i koleginicama, da se bave profesionalnim novinarstvom i da ostanu na pravom putu", rekao je Šinković i najavio da će naročitu pažnju posvetiti kolegama i koleginicama na lokalnom nivou.

Nakon održane skupštine, novi Upravni odbor imenovao je Izvršni odbor te organizacije, koji od sada čine finansijski direktor Miloš Katić, izvršni direktor Veljko Milić i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Skupština NDNV-a usvojila je i izmene Statuta organizacije, čiji je cilj da se obezbedi maksimalna profesionalizacija i modernizacija organizacije. Prema tim izmenama, Upravni odbor će voditi računa o medijskim politikama NDNV-a i ostalim glavnim smernicama organizacije, dok će Izvršni odbor imati zadatak da se bavi finansijskim, kadrovskim i projektnim pitanjima.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osnovano je 17. januara 1990. godine u Novom Sadu, kao reakcija na političke čistke koje je sprovodio režim Slobodana Miloševića u vojvođanskim medijima. NDNV je najstarije nezavisno udruženje novinara na prostoru nekadašnje Jugoslavije i iduće godine slavi 30 godina postojanja. Prvi predsednik NDNV-a bio je u dva mandata Miodrag Mile Isakov, potom Dimitrije Boarov, zatim Petar Petrović, potom u tri mandata Dinko Gruhonjić i Nedim Sejdinović, koji je u martu podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga.

Skupštini je prisustvovalo oko stotinu članova udruženja, a održana je u prostorijama Advokatske komore Vojvodine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Norbert Šinković novi predsednik NDNV-a, Maja Leđenac potpredsednica

Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2019

NOVI SAD..Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) održalo je danas svoju izbornu i statutarnu skupštinu na kojoj je većinom glasova članova udruženjn za novog predsednika Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) izabran novinar Radija Slobodna Evropa i asistent na Odeku...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.