Nijedan univerzitet iz Srbije čak ni među 600 najboljih u Evropi

Izvor: Radio 021, 12.Mar.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nijedan univerzitet iz Srbije čak ni među 600 najboljih u Evropi

Prema najnovijoj listi najboljih univerziteta u Evropi, univerziteta iz Srbije nema čak ni među 600 najboljih.

Beogradski univerzitet zauzeo je 601. mesto svetske rang-liste. Iako nije ni u prvih 600, Beogradski univerzitet je najbolje rangiran od svih univerziteta na Balkanu.

Lidersku poziciju na listi zauzima Univerzitet u Oksfordu, a slede Kembridž, Imperial koledž u Londonu, pa ETH Cirih. Na listi deset najboljih nalaze se i Londonska škola ekonomije, Univerzitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Edinburgu i Kings koledž u Londonu.

Ubedljivo su najbolje kotirani britanski univerziteti, a među stotinu najboljih univerziteta u Evropi nalaze se i visokoškolske ustanove iz Švedske, Nemačke, Belgije, Holandije, Švajcarske, Francuske, Finske, Danske, Italije, Norveške, Austrije, Španije, Irske, Rusije, Španije i Luksemburga.

Univerziteti su ocenjeni na osnovu parametara kao što su akademsko okruženje, uslovi za istraživanje, broj citata naučnika, prihodi i međunarodni ugled.

Autor: Alo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.