Nigerijac desničar i protivnik migranata prvi tamnoputi senator u Italiji

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerijac desničar i protivnik migranata prvi tamnoputi senator u Italiji

Italija je dobila prvog tamnoputog zastupnika u Senatu.

Toni Ivobi izabran je kao predstavnik anti-imigrantske stranke Liga koja je u koaliciji s Forca Italijom, strankom Silvija Berluskonija.

Ivobi je izabran u mestu Spirano, u Lombardiji. U emotivnoj objavi na svojoj Facebook stranici napisao je da nakon više od 25 godina borbe uskoro kreće u još jednu veliku avanturu. Zahvalio se predsedniku svoje stranke Mateu Salviniju i svima koji su ga podržali.

Ivobi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << već 40 godina živi u Italiji. Ima 62 godine i rodom je iz Nigerije. U Italiju je došao na studije pre 40 godina, odlučio da ostane, oženio se i osnovao svoju IT kompaniju.

Podsetimo, izbori u Italiji rezultirali su podeljenim parlamentom i pregovori o sastavljanju vlade trajaće sedmicama, a možda i mesecima. Silvio Berluskoni najavio je kako će podržati Salvinija u pokušajima da sastavi vladu.

Autor: Index.hr

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.