Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački farmaceutski gigant ukida 12.000 radnih mesta širom sveta

Nemački farmaceutski gigant "Bajer AG" saopštio je da ukida 12.000 radnih mesta širom sveta, u sklopu nastojanja da smanji troškove.

Kompanije sa sedištem u Leverkuzenu je navela da će detalji o smanjenju radne snage, koja trenutno broji ukupno 118.200 zaposlenih, biti razrađeni u narednim mesecima, ali da će "značajan broj" otpuštanja biti realizovan u Nemačkoj, prenosi agencija AP.

Bajer je ove godine preuzeo Monsanto, američkog proizvođača GMO semena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a očekuje da će od akvizicije Monsanta i drugih mera za povećanje efikasnosti i strukturnih mera, poput ukidanja radnih mesta, uspeti da od 2022. godine nadalje ostvari godišnje uštede od 2,6 milijardi evra.

Deo tih sredstava će, kako je saopšteno, biti iskorišćen za jačanje konkurentnosti i uvođenje inovacija u Bajerove ogranke.

Na najnovije vesti, akcije Bajera su skočile za tri odsto na Frankfrutskoj berzi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.