Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2020, 19:23

Nekoliko dana pred smrt Enio Morikone napisao čitulju sam sebi

Legendarni italijanski kompozitor, tvorac nekih od bezvremenskih filmskih numera, Enio Morikone, preminuo je juče u 91. godini života.
Nekoliko dana pred smrt, Morikone je sam sebi napisao čitulju, koju su danas objavili italijanski mediji.
U njoj, Morikone se priseća režisera Đuzepea Tornatorea, drugih prijatelja i porodice i svima im šalje poslednje zbogom.
„Ja, Enio Morikone, sam umro.
Obaveštavam sve moje prijatelje koji su uvek bili uz mene i one koje nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << video neko vreme. Pozdravljam ih sa velikom naklonšću. Nemoguće ih je sve imenovati.
Želim, ipak, posebno da pomenem Pepućija i Robertu, bratske prijatelje, naročito prisutne u poslednjim danima mog života.
Postoji samo jedan razlog koji me motiviše da pošaljem moje poslednje zbogom svima vama na ovaj način i zbog kog sam odlučio da imam privatnu sahranu – ne želim nikog da uznemiravam.
Kažem zbogom sa velikom naklonošću i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su delili sa mnom i sa mojom porodicom veliki deo mog života.
Želim da se sećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih voleo.
Snažno, potpuno i duboko zbogom ide mojoj deci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, mojoj snaji Moniki, mojim unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki.
Nadam se da će razumeti koliko sam ih voleo.
Poslednjoj, ali ne najmanje važnoj, Mariji, kojoj posvećujem izuzetnu ljubav koja nas je držala zajedno i zaista žalim što je napuštam.
Šaljem svoje najbolnije zbogom njoj.“
Marko iz Novog Sada sa 2 godine naučio da čita, sa 4 da svira klavir, a danas ima preko 50 kompozicija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.