Izvor: Radio 021, 12.Apr.2021, 19:32

Nedimović: Sprečićemo zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka koje se uvozi

Država će sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka pri uvozu u Srbiju, poručio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom razgovora sa predstavnicima Udruženja stočara Bečeja o trenutnom stanju na tržištu mleka.

Ministarstvo poljoprivrede će i ove godine nastaviti da pruža podršku proizvođačima mleka u nabavci robota i mlekomata kroz posebnu liniju subvencije, rečeno je u ministarstvu.

Uz pomoć državnih podsticaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << robote za mužu krava je do sada nabavilo više od 20 farmi.

Ministar Nedimović i predstavnici Udruženja stočara veruju i da će sektor ugostiteljstva, odnosno, hoteli i restorani u najskorijem vremenu otpočeti sa nesmetanim radom, kako bi se ponovo podigla tražnja za mlekom i mlečnim proizvodima, koju je upravo pandemija korona virusa značajno umanjila.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.