Izvor: Radio 021, 15.Jan.2020, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne davimo Beograd u petak organizuje protest za čist vazduh

Inicijativa Ne davimo Beograd organizovaće na platou ispred gradske skupštine u petak, 17. januara "Protest za čist vazduh", jer je kako se navodi, jasno da država ne planira da se bavi tim problemom.

Reagujući na zaključke sa današnjeg hitnog sastanka u Vladi Srbije povodom visokih vrednosti zagađenosti vazduha u zemlji, iz inicijative su naveli da su "zgroženi" nivoom neodgovornosti i potpunim odsustvom brige za građane koju su pokazali državni i gradski službenici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Iako je u našim gradovima izloženost opasno zagađenom vazduhu ogromna, u Valjevu 170 dana, u Užicu 154 dana, u Smederevu 146 dana a u Beogradu 132 dana, državni funkcioneri svojim izjavama nam se bukvalno rugaju i smeju u lice. Tako smo imali i izjavu predsednika Republike da je vazduh u Srbiji zagađen samo nekoliko dana godišnje", stoji u saopštenju.

Iz inicijative su pozvali "sve one kojima je stalo do zdravlja nas i naše dece, koji vole Beograd i Srbiju" da u petak dođu na protest koji će početi u 18 časova na platou ispred Skupštine Beograda.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.