Inicijativa Ne davimo Beograd organizuje u petak protest za čist vazduh

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2020, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa Ne davimo Beograd organizuje u petak protest za čist vazduh

Inicijativa Ne davimo Beograd organizovaće na platou ispred gradske skupštine u petak, 17. januara "Protest za čist vazduh", jer je kako se navodi, jasno da država ne planira da se bavi tim problemom.

Reagujući na zaključke sa današnjeg hitnog sastanka u Vladi Srbije povodom visokih vrednosti zagađenosti vazduha u zemlji, iz inicijative su naveli da su "zgroženi" nivoom neodgovornosti i potpunim odsustvom brige za građane koju su pokazali državni i gradski službenici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Iako je u našim gradovima izloženost opasno zagađenom vazduhu ogromna, u Valjevu 170 dana, u Užicu 154 dana, u Smederevu 146 dana a u Beogradu 132 dana, državni funkcioneri svojim izjavama nam se bukvalno rugaju i smeju u lice. Tako smo imali i izjavu predsednika Republike da je vazduh u Srbiji zagađen samo par dana godišnje", stoji u saopštenju.

Iz inicijative su pozvali "sve one kojima je stalo do zdravlja nas i naše dece, koji vole Beograd i Srbiju" da u petak dođu na protest koji će početi u 18 časova na platou ispred Skupštine Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NDMBGD: Nadležni beže od odgovornosti za zagađenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2020, 11:32

Inicijativa "Ne davimo Beograd" održaće sutra ispred Gradske skupštine "Protest za čist vazduh", zbog nezadovoljstva načinom na koji gradske vlasti reaguju na problem ekstremnog zagađanja vazduha u glavnom gradu Srbije..."Umesto hitnih, jasnih i konkretnih mera, dobili smo nove laži, umanjivanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.