Izvor: Radio 021, 25.Nov.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne davimo Beograd" traži da premijerka do četvrtka uputi predlog za smenu Malog

Aktivisti inicijative Ne davimo Beograd, zajedno sa gradjanima, večeras su na vratima zgrade Vlade ostavili zahtev premijerki Ani Brnabić da do četvrtka, 28. novembra, Skupštini Srbije uputi predlog za smenu ministra finansija Siniše Malog.

"Vidimo se u četvrtak u 18 časova ispred Vlade Srbije da vidimo šta je Ana odlučila", naveli su organizatori skupa.

Gradjani su se okupili ispred zgrade Ministarstva finansija, noseći crvene papire koji simbolišu "crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << karton" za Sinišu Malog. Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović poručio je da očekuju da do četvrtka, kada je naredna sednica Vlade Siniša Mali bude razrešen, te da će se i tog dana okupiti sa istim zahtevom.

"Taj čovek možda nije doktor ali je zato ekspert za otimanje javnih dobara, nameštanje tendera, za siromašenje ove već osiromašene države. Siniša Mali je prvak u ostajanju na funkcijama uprkos aferama", rekao je Lazović.

Profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković kazala je da neko ko je plagijator ne sme da bude blizu državnoj kasi, da je to isto kao kada bi dali kozi da čuva kupus.

"Oni će se svetiti Univerzitetu, to su pokazali kada su mu smanjili budžet. To je cena koju smo spremni da platimo. Slobodan Univerzitet znači slobodu za gradajane, slobodu za uzbunjivača Aleksandra Obradovića, slobodnu misao", rekla je Stojković.

Profesor Fakulteta političkih nauka Djodje Pavićević kazao je da je Univerzitet pokazao da je moguće da ostane slobodna i autonomna institucija uprkos svemu što se dogadja i da je važno da sve druge ustanove to pokažu.

"Univerzitet je odbio da jedno veliko beščašće proglasi za doktorat i nagradi onoga koji je to radio. Nadamo se da će uskoro i sudije, vojnici, policajci lakše disati i moći da rade svoj posao", izjavio je Pavićević. Mali, kako je rekao, nije prvi političar plagijator, ali za razliku od onih u drugim zemljama koji su platili cenu za to, u Srbiji nažalost to nije tako.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu u četvrtak je predložio Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.