Zahtev premijerki da smeni Sinišu Malog

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev premijerki da smeni Sinišu Malog

Građani okupljeni na protestu, koji je ispred Ministarstva finansija organizovala Inicijativa "Ne davimo Beograd", zatražili su od premijerke Ane Brnabić da do četvrtka razreši ministra finansija Sinišu Malog, zbog plagiranja doktorske disertacije.
Na protestu na kome su nosili "crvene kartone" za ministra poručili su da će se, ako premijerka ne ispuni njihov zahtev, ponovo okupiti u četvrtak. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Predstavnik Inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović rekao je da se građani večeras nisu okupili ispred Ministarstva samo zbog plagijata Siniše Malog već i zato što je on "vrsni ekspert za otimačinu javnih dobara, nameštanje tendera, izbegavanje plaćanja poreza, za siromašenje naše, već duboko osiromašene, države".
Profesorka Biljana Stojković rekla je da će zbog odluke o doktoratu vlast kazniti Univerzitet i da to već radi, ali je naglasila da će Univerzitet izdržati pritiske.
Profesor Đorđe Pavićević rekao je da je Univerzitet u Beogradu odbio da "veliko beščašće proglasi za doktorat" i da se nada da će se osloboditi i druge institucije .
Građani su na protestu uzvikivali "Mali, lopove", "Odlazi" i "Plagijator", nosili crvene kartone u rukama i na kraju zahtev za smenu Malog zalepili na vrata Vlade Srbije.
Na protestu su građani potpisivali i peticiju za oslobađanje uzbunjivača iz "Krušika" Aleksandra Obradovića koji je u kućnom pritvoru. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inicijativa očekuje da do naredne sednice Vlade Mali bude razrešen

Izvor: Beta Video, 25.Nov.2019

BEOGRAD - Inicijativa Ne davimo Beograd poručila je da očekuje da do četvrtka, kada je naredna sednica Vlade Siniša Mali bude razrešen, te da će se i tog dana okupiti sa istim zahtevom. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.