Izvor: Radio 021, 21.Okt.2020, 09:42

Nastavlja se suđenje vozaču Zorana Babića za udes na naplatnoj rampi

U Osnovnom sudu u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje Dejanu Stanojeviću, vozaču direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, optuženom da je 31. januara prošle godine službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi Doljevac, pri čemu je poginula Stanika Gligorijević (52), dok je pet osoba teže i lakše povređeno.

Na prethodnom ročištu održanom 20. avgusta saslušan je sudsko-medicinski veštak Stevan Todorović koji je veštačio Stanojevićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << povrede.

Prikazana su i četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac, od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, a prekida se na dva minuta, tako da se trenutak udara Babićevog službenog vozila u drugo vozilo ne vidi.

Stanojević je na prvom ročištu, održanom 22. novembra prošle godine, delimično priznao odgovornost jer je brzo vozio, ali je i naveo da je do nesreće došlo i zbog klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

Prema zvaničnoj verziji niškog Osnovnog javnog tužilaštva, službeni automobil vozio je Stanojević, a Babić je, prema sopstvenoj izjavi u istrazi, "spavao na zadnjem sedištu".

Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da se za volanom službenog automobila nije nalazio Stanojević, već Babić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.